A Rulett Játékszabályai és Stratégiái

A Rulett Játékszabályai és Stratégiái
Megjelent: júl, 01 2024
7 percek olvasásra
A Rulett Játékszabályai és Stratégiái

Hogyan kell játszani a Rulette: szabályok és stratégia

A rulettben való játék nem csak szerencsét igényel, hanem a játékszabályok mélyreható ismeretét, stratégiák hatékony alkalmazását, és az átgondolt döntések meghozatalának képességét a játék során. Ebben a cikkben útmutatót adunk a rulett szabályairól, a különböző fogadási típusokról és stratégiákról, amelyek növelhetik a siker esélyeit.

Utolsó frissítés: júl, 01 2024
20+ Ingyenes játékok
12+ Ingyenes játékok
22+ Ingyenes játékok
8+ Ingyenes játékok

Kaszinójáték – Rulett

Mi a végső cél a rulettben?

A rulett játékának célja kitalálni, melyik számra (vagy számok csoportjára) esik a golyó, miután megáll a forgó keréken. A játékosok téteket helyeznek el bizonyos számokra, színekre, páros/páratlan számokra, vagy akár számok csoportjaira is, attól függően, hogy milyen preferenciáik és stratégiáik vannak.

A rulett játékszabályai a kaszinóban

A rulett egy klasszikus szerencsejáték, amely a kerék forgatásán és egy számozott rekeszekkel rendelkező keréken való golyó indításán alapul, amely végül egy ilyen rekeszben áll meg. Íme a játék fő szabályai a kaszinóban:

 1. A rulettkerék szerkezete: A rulettkerék számozott rekeszekből (vagy „zsebekből”) áll, 1-től 36-ig, fekete és piros színben váltakozva. Az európai változatban van egy zöld zseb a 0 számra, míg az amerikai változatban két zöld zseb van (0 és 00).
 2. A játék kezdete: A játék azzal kezdődik, hogy a játékosok téteket helyeznek el bizonyos számokra, számok csoportjaira, színekre vagy páros/páratlanra a játékasztalon. A téteket addig lehet elhelyezni, amíg a dealer be nem jelenti a tétek fogadásának végeztét.
 3. A kerék és a golyó forgatása: A tétek elfogadása után a dealer egy irányban forgatja a rulettkeréket és ellentétes irányban indítja el a golyót. A golyó végül megáll egy számozott zsebben.
 4. A nyeremények meghatározása: A golyó által megállított számra vagy számok csoportjára tett tétek nyerőnek számítanak. A dealer meghatározza a nyerő téteket, eltávolítja a vesztes zsetonokat az asztalról, és kifizeti a nyereményeket.
 5. Tét típusok:
  • Egy számra tett egyenes tét a legmagasabb kifizetési arányt (35:1) kínálja, de a legkisebb nyerési esélyt.
  • Két, három, négy, hat, sőt tizenkét egymást követő számra tett tét csökkenti a kockázatot, de csökkenti a kifizetési arányt is.
  • Színre, páros/páratlanra vagy magas/alacsony számokra tett tétek majdnem 50% esélyt adnak a nyerésre, és 1:1 arányban fizetnek ki.
 6. Speciális szabályok: Néhány rulettváltozatban, mint például a francia rulettben, alkalmazzák a „La Partage” és az „En Prison” szabályokat, amelyek csökkenthetik a kaszinó előnyét, és az egyenlő esélyű tétekre (például piros/fekete) vonatkoznak. A „La Partage” esetén a játékos csak a tét felét veszíti el, ha nullát húznak. Az „En Prison” lehetővé teszi a tét következő körre való megtartását, ha nullát húznak.
 7. A kaszinó előnye: Fontos megérteni, hogy a kaszinó előnye a rulett változatától függően változik. Az európai rulettben körülbelül 2,7% a ház előnye egyetlen nullának köszönhetően, míg az amerikai változatban körülbelül 5,26% a plusz 00 zseb miatt.
 8. Kifizetések: A kifizetések a tett tét típusától függnek. Például, egy számra tett tét 35:1 arányban hoz nyereményt, míg a piros/fekete, páros/páratlan vagy 1-18/19-36-ra tett tétek 1:1 arányban fizetnek ki.
rulett táblázat puskázó lap

A rulett játékmenete

Belső tétek

A rulettben a belső tétek lehetővé teszik a játékosok számára, hogy konkrét számokra vagy számok csoportjaira tegyenek tétet a számtáblán belül:

 • Egyenes tét (Egyenes Tét): egyetlen számra tett tét, 35 az 1-hez nyereményszorzót kínál.
 • Szétválasztott tét (Kettéosztott Tét): két egymás melletti számra tett tét, 17 az 1-hez kifizetést nyújt.
 • Sor tét (Sor Tét): három egymást követő számra tett tét, például 1-2-3, 11 az 1-hez kifizetéssel.
 • Sarok tét (Sarok Tét): négy számra tett tét, amelyek egy négyzetet alkotnak, 8 az 1-hez kifizetést kínál.
 • Hat soros tét (Hat Sor Tét): két egymás melletti sorra tett tét, hat számot fed le, 5 az 1-hez nyereményszorzóval.

Külső tétek

A külső tétek nagyobb számcsoportokat fednek le és magasabb nyerési esélyeket kínálnak a játékosoknak kisebb kifizetések mellett:

 • Piros/Fekete (Piros/Fekete): minden piros vagy minden fekete számra tett tét, 1 az 1-hez kifizetést nyújt.
 • Páros/Páratlan (Páros/Páratlan): minden páros vagy minden páratlan számra tett tét, szintén 1 az 1-hez kifizetést kínál.
 • 1-18/19-36 (Alacsony/Magas): az alacsony (1-18) vagy magas (19-36) számokra tett tét, 1 az 1-hez kifizetéssel.
 • Oszlopok (Oszlopok): a játéktábla hosszú oldalán található három oszlop egyikére tett tét, 2 az 1-hez kifizetést kínál.
 • Tucatok (Tucatok): 12 szám csoportjára (1-12, 13-24, 25-36) tett tét, 2 az 1-hez kifizetést nyújt.

A rulett nyereményszorzói

A nyereményszorzók a tett tét típusától függően változhatnak, és különbözhetnek a különböző kaszinók vagy játékasztalok esetében. Fontos figyelembe venni, hogy a rulett játékakor a magasabb nyereményszorzókat kínáló tétek nagyobb potenciális profitot ígérhetnek, de alacsonyabb nyerési esélyekkel járnak. A játékosoknak ajánlott egyensúlyt teremteniük a magas kifizetések és az alacsonyabb, de valószínűbb nyeremények között.

TípusLeírásKifizetési arányNyerési esély (Európai)Nyerési esély (Amerikai)
Egyenes tét (Straight Up)Tét egyetlen számra35:12.70%2.63%
Split tét (Split Bet)Tét két szomszédos számra17:15.41%5.26%
Sor tét (Street Bet)Tét egy sorban lévő három számra11:18.11%7.89%
Sarok tét (Corner Bet)Tét négy, egy négyzetet alkotó számra8:110.81%10.53%
Hat soros tét (Six Line Bet)Tét két szomszédos sorra, összesen hat számra5:116.22%15.79%
Oszlopok (Columns)Tét az egyik három számoszlopra2:132.43%31.58%
Tucatok (Dozens)Tét egy három tucat számból álló csoportra2:132.43%31.58%
Piros/Fekete (Red/Black)Tét az összes piros vagy fekete számra1:148.65%47.37%
Páros/Páratlan (Even/Odd)Tét az összes páros vagy páratlan számra1:148.65%47.37%
Alacsony/Magas (Low/High)Tét az alacsony (1-18) vagy magas (19-36) számokra1:148.65%47.37%

A klasszikus rulettjátékok és azok jellemzői

01
Európai rulett
37 zsebbel rendelkezik, beleértve egy nullát (0). A kaszinó előnye 2,7%, ami a legtöbb játékos számára a preferált választás. Az egyetlen nulla csökkenti a ház előnyét az amerikai változathoz képest, növelve a játékosok nyerési esélyeit.
02
Amerikai rulett
38 zsebbel rendelkezik az egyik dupla nulla (00) hozzáadásával, ami 5,26%-ra növeli a kaszinó előnyét. A plusz dupla nulla jelenléte csökkenti a nyerési esélyeket, így a játékot előnyösebbé téve a kaszinó számára.
03
Francia rulett
Szintén egy nullát tartalmaz, mint az európai változat, de különleges „La Partage” és „En Prison” szabályokkal különbözik, amelyek bizonyos körülmények között tovább csökkenthetik a kaszinó előnyét 1,35%-ra. Ezek a szabályok az egyenlő esélyű fogadásokra vonatkoznak és lehetőséget adnak a játékosnak, hogy visszakapjon egy részét a megtenni fogadásoknak vagy „lefagyasztják” őket a következő pörgetésre, ha nulla esik.

Ha szeretné kipróbálni az online rulettet – akkor a weboldalunkon ingyenesen játszhat online rulett játékokat. Ugyanezen az oldalon megtalálod a legjobb oldalakat is, ahol valódi pénzért lehet rulettezni.

Hogyan nyerjünk a ruletten?

Ahhoz, hogy növelje nyerési esélyeit a ruletten, a játékosnak stratégiákat kell alkalmaznia, amelyek a valószínűségek megértésén és a bankroll kezelésén alapulnak. Fontos, hogy számítással közelítsen a játékhoz, és ne tekintse a rulettet könnyű pénzszerzési módnak. Íme néhány kulcsfontosságú pont, amelyek segítenek hatékonyabban játszani:

 1. A megfelelő rulettváltozat kiválasztása: A La Partage szabállyal rendelkező francia rulett az előnyös választás, mivel a legalacsonyabb kaszinó előnyt kínálja.
 2. A valószínűségek tanulmányozása: A különböző fogadások esési valószínűségeinek megértése segíthet megalapozott döntések meghozatalában.
 3. Ésszerű bankroll kezelés: Határozza meg azt az összeget, amelyet megengedhet magának elveszíteni, és szigorúan tartsa magát hozzá. Ossza fel bankrollját több részre a fogadások kezelésére.
 4. Fogadási stratégiák alkalmazása: Alkalmazza a fogadási stratégiákat, figyelembe véve azok előnyeit és hátrányait. Fontos emlékezni arra, hogy egyetlen stratégia sem garantálja a nyerést, de segíthetnek minimalizálni a kockázatokat.
 5. Érzelemmentes játék: Ne hagyja, hogy az érzelmek befolyásolják a játékát. Az érzelmek hatására tett fogadások gyakran meggondolatlan döntésekhez és növekvő veszteségekhez vezetnek.

Roulette stratégiák

01
Martingale stratégia
A Martingale stratégia lényege a tét megduplázása minden veszteség után. Ez azt jelenti, hogy az első nyeremény fedez minden előző veszteséget és profitot hoz, ami megegyezik az eredeti tét összegével. A fő hátránya, hogy a sikeres alkalmazáshoz jelentős tőkére van szükség, valamint a kaszinók korlátozhatják a maximális téteket.
02
D’Alembert stratégia
A D’Alembert stratégia azt javasolja, hogy növeljük a tétet egy egységgel minden veszteség után, és csökkentsük egy egységgel minden nyeremény után. Az előnye, hogy nem szükséges nagy tőke, de hosszabb veszteségsorozat vagy nyereménysorozat esetén az hatékonysága csökken.
03
Labouchere stratégia
A Labouchere stratégiában a játékos egy számokból álló listát készít, amelyek összege a kívánt nyereményt adja. A tét a lista első és utolsó számának összege. Nyereség esetén ezeket a számokat kihúzzák, veszteség esetén pedig hozzáadnak egy olyan számot, ami megegyezik a vesztett tét nagyságával. A stratégia lehetővé teszi a tőke kezelését és egy meghatározott nyeremény elérését célozza.
04
James Bond stratégia
A James Bond stratégia három részre osztja a tétet: a nagy részét egy tucatra helyezi, amely a számokat 19-től 36-ig foglalja magába, kisebb részét egy tucatra, amely a 13-tól 18-ig terjedő számokat foglalja magába, és egy kis részét a nullára teszi. Ez lehetővé teszi a mező nagy részének lefedését és növeli a nyerési esélyeket, de 1-től 12-ig terjedő szám esetén jelentős veszteségekhez vezethet.
05
3:2 stratégia
A 3:2 stratégia egy tétet tartalmaz a pirosra (a tétek aránya 3:1) és egy tétet egy oszlopra (a tétek aránya 2:1), amely a legtöbb fekete számot lefedi. Ez a rendszer lehetővé teszi a játékos számára, hogy hosszabb ideig maradjon a játékban, kockázatokat osztva meg és növelve a kisebb, de stabil nyeremények esélyét.

Alaposan tanulmányozza a rulett szabályait, téteket és kifizetéseket

A rulett szabályainak ismerete a siker kulcsa. Az különböző típusú tétek működésének és az általuk kínált kifizetéseknek az ismerete lehetővé teszi, hogy hatékony stratégiát dolgozzon ki. A rulettben vannak belső és külső tétek, mindegyik saját nyereményi esélyekkel. Például, egy számra tett tét magas kifizetést kínál, 35:1 arányban, de magas kockázattal. Másrészről, a piros/fekete vagy páros/páratlan tétek majdnem 50% nyerési esélyt kínálnak, de kisebb kifizetéssel, 1:1 arányban. A tétek kombinációjának használata segíthet a kockázat kezelésében és a potenciális nyeremény növelésében.

Mennyire egyszerű megérteni a rulett szabályait és s]tratégiáit?

A rulett szabályai elég egyszerűek a tanuláshoz. A játékosok arra tesznek fogadásokat, hogy hol áll meg a golyó, választva számokat, színeket vagy szám csoportokat. Számos stratégia létezik, az egyszerű piros/fekete fogadásoktól a bonyolultabb rendszerekig, mint a Martingale vagy Fibonacci, amelyek a valószínűségek megértését és a bankroll kezelését igénylik.

Létezik-e olyan stratégia, amely hosszú távon garantálja a nyerést a rulettben, vagy ez csak mítosz és minden a szerencsén múlik?

Hosszú távú nyerés a rulettben nem garantálható. Semmilyen stratégia vagy fogadási rendszer nem képes legyőzni a kaszinó matematikai előnyét. A rulett a véletlen játéka, és minden pörgetés eredménye véletlenszerű. Fontos felelősségteljesen játszani, és a rulettet szórakozásként kezelni.

Hozzászólások megjelenítése
Hagyja meg észrevételét
Mindenki látni fogja a hozzászólásodat
Az Ön osztályzata 5-ből
Opcionális
N/A
Köszönöm!

A véleményét moderálásra küldték

Trending blogok
Ki nyeri az Euró 2024-et – favoritok és előrejelzések
Nagyon hamar Németországban megrendezésre kerül a minden futballrajongó által várt ünnep – az Euró 2024. Az Európa-bajnokság nem csak a futballszurkolókat tartja...
által Miklos Edit 💎
8 percek olvasásra
Online póker befektetés nélkül valódi pénzért
Hogyan játsszunk pókert valódi pénzért befektetés nélkül A valódi pénzért történő pókerjáték saját források befektetése nélkül nem mítosz, hanem egy valós lehetőség...
által Miklos Edit 💎
6 percek olvasásra
Hogyan nyerjünk gyakran és stabilan pókerben?
A pókerben való gyakori nyerés teljesen reális, de szigorúan be kell tartani a szabályokat. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a sikeres pókerjátékot befolyásoló...
által Miklos Edit 💎
9 percek olvasásra
Hogyan működnek és hogyan játszanak a nyerőgépek?
Mi az a nyerőgép és slot? A nyerőgépek, gyakran slotoknak is nevezve, népszerű szórakozási forma a kaszinókban, amely lehetővé teszi a játékosok...
által Miklos Edit 💎
8 percek olvasásra
Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek weboldalunkon
Mutass többet
Golden Lion
400% Akár 790,000 Ft + 130 IP
4.8/5
Szakértő értékelés
Miklos 💎