Online fogadások az EB 2024-re

Nagyon hamar a német mezőkön megrendezésre kerül az év legnagyobb eseménye minden futballrajongó számára. Az Európa-bajnokság 2024 már felkavarta a fogadóirodákat és meglepetéseket okozott a prognózisaival, a favorit csapatokkal és a sötét lovakkal. Kizárólag a tornához készítettünk egy átfogó cikket erről az eseményről, ahol mindent elmondunk az UEFA Európa-bajnokság 2024-re tett fogadásokról.

Utolsó frissítés: jún, 25 2024
Teljes útmutató a
Hol lehet fogadni az Euro 2024?
Előrejelzések a favoritokról és az esélytelenekről
Euro 2024 esélyelemzés

A legjobb tippek az Euro 2024-re

Számos fogadási típus létezik a labdarúgó tornákra. Elemeztük az UEFA Euro 2024-re fogadó fogadóirodákat, és csak azokat a fogadási lehetőségeket választottuk ki, amelyek figyelmet érdemelnek:

Fő típusú fogadások

Az alapvető és bevált fogadások a következőket foglalják magukban:

01

1X2 (Győzelem, döntetlen, vereség)

A legkönnyebben érthető és legegyszerűbb fogadási típus. Itt a győzelemre, döntetlenre vagy vereségre teszel tétet. Ezt így lehet dekódolni:

  • Az első csapat (vagy a favorit/házigazda) fog győzni;
  • X – a mérkőzés döntetlennel fog véget érni;
  • 2 – a második csapat fog győzni (vendég/outsider).
02

Teljes (több/kevesebb)

Ez a tét típus azt jelenti, hogy a tornán több vagy kevesebb gól lesz. Például, ha egy meccsen több mint 3,5 gólra teszel tétet és négy vagy több gól születik, akkor a tét nyer. Ha kevesebb mint négy gól esik, akkor a tét elveszik.
03

Mindkét csapat szerez gólt

A névből kiindulva a fogadás azt feltételezi, hogy a torna minden csapata képes lesz legalább egy gólt szerezni.
04

Handikap

Azt jelenti, hogy az egyik csapatnak már van előnye, mint egy extra pont vagy gól a másik csapattal szemben. Ez a tét három kimenetelt jelent: az 1. csapat győzelme, a 2. csapat győzelme vagy döntetlen.

Különleges díjszabások

Az Euró 2024-re vonatkozó fő fogadásokon túl találkozhat speciális fogadásokkal is:

01

Hosszú távú fogadások (a torna győztese, legjobb gólszerző)

Ezek a fogadások az egész torna végéig szólnak. A torna győztesének, a legjobb játékosnak és a gólkirálynak a kiválasztásához szükséges figyelemmel kísérni a csapatok vagy egy adott játékos statisztikáit, olvasni az előrejelzéseket és figyelmesen követni a játékteret.
02

Fogadások konkrét eseményekre (szögletek, lapok, első gól)

Ez a fogadási típus jobban megfelel a tapasztalt fogadóknak. Ahhoz, hogy előre megjósoljuk az eseményeket a pályán, ismerni kell a csapatokat és azok erősségeit/gyengeségeit. Különleges eseményekre való fogadást ajánljuk a hozzáértő futballrajongóknak.
EURO 2024
Money find loop

Az Euro 2024-re vonatkozó legjobb fogadási tippek előrejelzései

Megvizsgáljuk a legjobb fogadási stratégiákat, részletes elemzést végezünk a csoportkörökről, fogadásokat a csoportgyőztesekre, megvizsgáljuk az érdekes mérkőzéseket és azok potenciális kimeneteleit, valamint előrejelzéseket adunk a rájátszásra, beleértve a negyeddöntőket, elődöntőket és a döntőt.

Csoportos szakaszok elemzése

Az Európa-bajnokság 2024 csoportkörében hat csoport található, mindegyik saját jellegzetességeivel és izgalmakkal.

01
A csoport
Az A csoportban Németország a favorit, amely otthoni pályán játszik. A szurkolók támogatása és a torna házigazdájának státusza további előnyöket biztosít a német válogatottnak. Ebben a csoportban szerepel még Skócia, Svájc és Magyarország is. Svájc, nagy tornákban szerzett tapasztalata és stabil játéka révén, előnyösebbnek tűnik a második helyért folytatott küzdelemben. Magyarország és Skócia valószínűleg a harmadik helyért fog harcolni, de az esélyeik a rájátszásba jutásra csekélyek.
02
B csoport
A B csoport megérdemli a „halálcsoport” címet Spanyolországgal, Olaszországgal, Horvátországgal és Albániával. A spanyolok néhány év átalakítás után nagyon meggyőzően néznek ki, kiváló eredményeket mutatva az utóbbi mérkőzéseken. Olaszország, az aktuális Európa-bajnokok, magas ambícióikat és játékminőségüket továbbra is megőrzik. Horvátország, mindig veszélyes és kiszámíthatatlan csapat, erős kerettel rendelkezik, készen állva a magas helyezésekért való küzdelemre. Albánia valószínűleg ennek a csoportnak az esélytelenje lesz, de egyes mérkőzéseken meglepetést okozhat.
03
C csoport
A C csoportban Anglia a kétségtelen favorit. Gareth Southgate csapata az egyik legjobb kerettel rendelkezik a tornán, olyan sztárokkal, mint Harry Kane és Jude Bellingham. Dánia és Szerbia fog versengeni a második helyért, ahol a dánok tűnnek előnyösebbnek a stabil játékukkal az utóbbi tornákon. Szlovénia valószínűleg a harmadik helyért fog küzdeni, de aligha lesz esélye a továbbjutásra.
04
D csoport
A D csoport is ígéretesnek ígérkezik. Franciaország, a világbajnoki ezüstérmesek, készen állnak, hogy méltó eredményt mutassanak be az előző Európa-bajnokságon elszenvedett kudarc után. Hollandia, annak ellenére, hogy az utóbbi években nem szerepeltek túl jól, minden esély megvan a csoportból való továbblépésre játékosaik tehetsége és a tapasztalt edzői stáb révén. Ausztria és Lengyelország – erős középcsapatok, amelyek meglepetést okozhatnak és harcba szállhatnak a playoffba jutásért.
05
F csoport
Az E csoportban Belgium egyértelműen a favorit. Roberto Martínez csapata csillagos összeállítással rendelkezik és stabilan magas eredményeket ér el. Ukrajna, Románia és Szlovákia – mindezen csapatoknak egyenlő esélyeik vannak a rájátszásba jutásra, ami ezt a csoportot az egyik legizgalmasabbá teszi.
06
E csoport
Az F csoportban Portugália az egyértelmű favorit. Cristiano Ronaldo csapata mindig magas szintű játékot nyújt a nagy tornákon. Törökország és Csehország a második helyért fog küzdeni, míg Grúzia, annak ellenére, hogy újonc, meglepheti ellenfeleit tehetséges fiatal játékosaival.
Winner

A csoportgyőztesekre tett legjobb fogadások

A csoportgyőztesekre való fogadások kiváló módja annak, hogy növeljük a nyerési esélyeinket, különösen ha figyelembe vesszük a csapatok jelenlegi formáját és összetételüket. Németország az A csoportban, Spanyolország a B csoportban és Anglia a C csoportban egyértelmű favoritok. Ezek a csapatok nem csak erős összetétellel rendelkeznek, hanem nagy tornákon szerzett tapasztalattal is, ami nagyon valószínűvé teszi őket mint csoportgyőzteseket.

A D csoportban Franciaországnak is magasak a győzelmi esélyei a csillagaik, mint Kylian Mbappé és Antoine Griezmann miatt. Belgium az E csoportban és Portugália az F csoportban szintén erősebbnek tűnik ellenfeleinél, és valószínűleg az első helyeket foglalják el csoportjaikban.

Euro Groups

Érdekes mérkőzések és lehetséges kimeneteik

Football Matches

Néhány csoportmérkőzés már most is nagy figyelmet vonz, és kulcsfontosságú lehet a csoportgyőztesek meghatározásában. A torna nyitómérkőzése, Németország – Skócia izgalmasnak ígérkezik, figyelembe véve a házigazdák státuszát és a német válogatott motivációját. Spanyolország – Horvátország a B csoportban szintén egy lenyűgöző mérkőzés lesz, ahol mindkét csapat az első helyért fog küzdeni. Anglia – Szerbia a C csoportban egy kemény próbatétel lesz mindkét csapat számára, különösen a szerbek számára, akik megpróbálják pontokat rabolni a favoritoktól.

A D csoportban a Franciaország – Hollandia mérkőzés dönthet a csoport győztesének megállapításában. Mindkét csapat erős kerettel és ambíciókkal rendelkezik, ami különösen érdekessé teszi ezt a meccset a fogadások szempontjából. Az E csoportban Belgium – Ukrajna lesz a kulcsmeccs, amely meghatározza a csoportvezetést és a lehetséges továbbjutó esélyesét. A F csoportban a Portugália – Törökország mérkőzés szintén fontos lesz a csoport győztesének eldöntésében.

Euro 2024 calendar
Play off

Play-off fogadások

A playoff mindig magában hordozza a kiegészítő kockázatokat, de lehetőségeket is kínál magas szorzókra. A nyolcaddöntők és negyeddöntők meccseinek győzteseire tett fogadások nyereségesek lehetnek, ha figyelembe vesszük a csapatok formáját és motivációját. Fontos követni a kulcsjátékosok állapotát és az esetleges sérüléseket, amelyek befolyásolhatják a meccsek kimenetelét.

Ki nyeri meg az Euro 2024-et?

Negyeddöntőkre, elődöntőkre és döntőre vonatkozó előrejelzések

Az Euro-2024 negyeddöntőiben és elődöntőiben izgalmas mérkőzésekre számíthatunk a top csapatok között. Anglia, Franciaország és Németország valószínűleg a döntőbe jutásért fog küzdeni. A teljes gólokra, sarokrúgásokra és a játékosok egyéni teljesítményére tett fogadások jó nyereményeket hozhatnak. Ezeknek a tornaszakaszoknak az előrejelzése alapos elemzést igényel, figyelembe véve minden tényezőt, beleértve a csapatok formáját, az edzők taktikáját és a játékosok fizikai állapotát.

Analys

A lehetséges párosítások és meccsek eredményeinek elemzése

A negyeddöntők és elődöntők lehetséges párosításai között szerepelnek olyan összecsapások, mint Anglia és Franciaország, valamint Németország és Spanyolország között. Ezek a mérkőzések a részleteken, mint például az edzők taktikáján és a játékosok fizikai állapotán fognak múlni. A pontos eredményre és a sarokrúgások számára tett fogadások nyereségesek lehetnek. Fontos figyelembe venni a csapatok korábbi találkozóinak történetét és az előző tornákon nyújtott teljesítményüket, ami segíthet megalapozottabb előrejelzéseket készíteni.

Online Sport Betting

⭐ Kedvencek és esélyteleneik ⭐

A torna favoritjai:

Anglia, Franciaország és Németország – a fő esélyesek az Euro-2024 megnyerésére. Anglia egy kiegyensúlyozott kerettel rendelkezik, olyan csillagokkal, mint Harry Kane és Jude Bellingham. Gareth Southgate csapata kiváló eredményeket ért el az előző tornákon és készen áll a címért való küzdelemre. Franciaország Kylian Mbappé és Antoine Griezmann tehetségére, valamint Didier Deschamps edző tapasztalatára támaszkodik. Németország, amely otthon játszik, számíthat a szurkolók támogatására és tapasztalt játékosaira, mint Thomas Müller és Manuel Neuer.
Underdogok:
Hollandia, Dánia és Belgium meglepetésekké válhatnak a tornán. Hollandia, az utóbbi időben bekövetkezett kudarcok ellenére is, rendelkezik tehetséges játékosokkal és tapasztalt edzővel, ami veszélyessé teszi őket mint ellenfelet. Dánia kiváló eredményeket ért el az utóbbi tornákon, beleértve az elődöntőbe jutást az Euro 2020-on. A csapat kiegyensúlyozott összeállítással rendelkezik és tapasztalattal a magas szintű szereplésben. Belgium a csillagjátékosaikkal, mint Kevin De Bruyne és Romelu Lukaku, mindig veszélyes és meglepetést okozhat, annak ellenére, hogy bizonyos problémáik vannak a kerettel.
Bet

Hol lehet fogadni az Euro 2024-re?

Az év legnagyobb futbolleseményére történő fogadásokat a legjobb bukmékerek mobilalkalmazásain keresztül ajánljuk megtenni. Az online fogadások kényelmesebbek, elérhetőbbek és több bónusszal ösztönzőbbek, mint az offline fogadások. Emellett a mobilalkalmazások tulajdonosai gyakran hozzájuthatnak a bukméker exkluzív bónuszaihoz.

Az Euro 2024 legjobb fogadó oldalainak rangsora

Csapatunk több mint húsz fogadóirodai oldalt tesztelt és kiválasztotta az öt legjobbat. Biztonság, tisztesség és a játékosoknak szóló bónuszok bősége szempontjából értékeltük őket.

A fogadási oldal kiválasztásának kritériumai

Experts

A bukmékerek kiválasztásánál mindig a legfontosabb szempont a licenc és a megbízhatóság marad. A torna előestéjén egyre több „friss” bukméker fog megjelenni, mi nem ajánljuk, hogy az ellenőrizetlen irodákra bízzák a pénzüket. Mindig ellenőrizzék a választott bukméker licencének meglétét, valamint olvassanak véleményeket független forrásokból.

A biztonságon és megbízhatóságon túl figyelembe kell venni a bónuszok választékát és a személyes kívánságokat: fizetési módot, gyors ügyfélszolgálatot, mobilalkalmazást, élő fogadások lehetőségét és a futballpálya valós idejű megfigyelését.

Elemzést készítettünk a fogadóirodákról az Euro 2024-re való fogadáshoz:

Az 8 legjobb fogadóiroda áttekintése az Euro 2024-re tételhez:

1
LunuBet
100% Akár 150,000 Ft + 200 IP + 1 Bonus Crab
4.8/5
Szakértő értékelés
💎
2
FairSpin
Bónusz akár 450% + 140 IP + 200 TFS No Deposit
4.8/5
Szakértő értékelés
Miklos 💎
3
DachBet
100% Akár 400,000 Ft + 150 ingyenes pörgetés
4.7/5
Szakértő értékelés
Miklos 💎
4
SlotsPalace
Akár 300.000 Ft 3 Bónuszban
4.7/5
Szakértő értékelés
Miklos 💎
5
Verde Casino
Üdvözlő Bónusz: €1200 EUR & 220 IP & €25 befizetés nélkül
4.5/5
Szakértő értékelés
Miklos 💎
6
SpinBetter
Bónusz +100% akár 590.000 HUF + 150 IP
4.5/5
Szakértő értékelés
Miklos 💎
7
20Bet
100% 180 $-ig + 120 ingyenes pörgetés Elvis Frog
4.8/5
Szakértő értékelés
Miklos 💎
8
22Bet
Bónusz +100% akár 100.000 HUF
4.8/5
Szakértő értékelés
Miklos 💎

Hogyan tegyünk fogadásokat a 2024-es Európára a legjobban?

Ezt a kérdést nem csak egy kezdő teheti fel a fogadások világában, hanem egy tapasztalt fogadó is, hiszen az Euro 2024 még minket is meglephet.

Alapvető fogadási stratégiák

01
A legnyerősebbnek tartott fogadás a góltotálra tett
Egy ilyen stratégiának nincsenek buktatói: egyszerűen arra fogadsz, hány gólt szereznek.
02
Dán fogadási rendszer
E stratégiával minden új lépésnél növelni kell a tét összegét és a szorzót is, amíg a fogadás meg nem nyer.
03
Nagy tétet több kicsire osztani
Így nem maradsz semmi nélkül, és több nyereményt is szerezhetsz.
Football player

A csapatok és játékosok aktuális formájának elemzése

A bukmékerek körében egy dolog világos jelenleg – sok fogadás történt a torna favoritjaira. Németország, Anglia és Franciaország mellett Spanyolország és Olaszország is figyelmet érdemel, amelyek a csoportkörben találkoznak.

A fogadóirodák a következő játékosok közül választanak: Cristiano Ronaldo, Lukaku, Mbappé, Kane és mások.

Players

A statisztikák és a mérkőzések történetének fontossága

A statisztika segíteni fog Önnek a fogadás meghozatalában. Bízni a mutatóiban és a csapat/játékos játék történetében racionálisabb, mint a 2024-es Európa-bajnokság rajongóinak érzéseiben.

Idén szokatlan csapatok gyűltek össze a tornán. Mielőtt fogadnál bárkire, ajánljuk, hogy nézd meg a statisztikákat és a meccsek történetét, vagy olvasd el a szakértők előrejelzéseit az adott csapatra.

Hogyan oszthatók meg helyesen a tétek és hogyan kezelhető a saját költségvetés?

  1. Csak olyan összeget tegyenek fel, amit készek elveszíteni. Az EB 2024 meglepetéseket fog okozni, de ne engedjenek a túlzott szerencsejáték szenvedélyének.
  2. Igyekezzenek a bónuszokat maximálisan kihasználni. Ne feledjék, hogy időben korlátozottak lehetnek, jobb őket 72 órán belül felhasználni az átvétel után.

Azt ajánljuk, kerüljék a nagy egyedi fogadásokat. Ha több fogadás is nyer egyszerre, akkor egy akkumulátoros bónusz kerül aktiválásra, ami jelentősen megnöveli a nyeremény összegét.

Az analitikai eszközök és statisztikák használata

Az analitikai eszközök és a statisztika alkalmazása az Euro 2024 fogadásoknál lehetővé teszi a fogadók számára, hogy objektív adatokon, mint a csapatok történelmi formája, a játékosok egyéni statisztikái, a személyes találkozók eredményei és az aktuális trendek alapján, megalapozottabb döntéseket hozzanak. Ez csökkenti a megérzésekre és a véletlenszerűségre való támaszkodást, strukturált előrejelzéseket kínálva, amelyek növelik a sikeres fogadások esélyét. A kezdők és az átlagos fogadók számára ez különösen hasznos, mivel az analitika és a statisztika átláthatóbbá és érthetőbbé teszi a folyamatot, segít elkerülni a tipikus hibákat és növeli a pozitív kimenetel valószínűségét.

Football statistic

Bónuszok az Euro 2024 fogadásokhoz

Egy ilyen jelentős futbaleseményhez minden tiszteletreméltó fogadóiroda különleges nagylelkűséggel fog előállni. Az Európa-bajnokság 2024-en a következő bónuszokra számíthat:

01

Üdvözlő bónuszok

Cserébe az első befizetésedért egy üdvözlő bónuszt kapsz a fogadóirodától. A bónusz formája változhat, lehetnek ingyenes fogadások vagy a konkrét bukméker cég speciális ajánlatai.

Önnek mindenképpen érdemes figyelmet fordítania a üdvözlő bónusz kifizetésére. Csak akkor tudja azt valódi pénzre váltani, miután teljes mértékben kihasználta ezt a bónuszt.
02

Ingyenes fogadások

Másként fogalmazva, a freebetek nagyon népszerű bónuszok a fogadóirodáknál. Freebeteket kaphatsz regisztrációért vagy az első befizetésért. A freebeteket különleges promóciós kódra is be lehet váltani. A freebetek olyan fogadások, amelyekért már a fogadóiroda fizetett.

A regisztrációért bőséges ingyenes fogadásokat kaphat: 5, 10, 15 vagy akár 50 eurót.
03
Befizetési bónuszok
Ezt a típusú bónuszt a kezdeti befizetés után is megkaphatja. A fogadóiroda az első befizetéséhez azonnal hozzáadja a bónuszösszeget, amit a személyes fiókjában tekinthet meg.

Általában még egy kis befizetésért járó bónusz is nagyobb, mint a regisztrációs bónuszok.

Hogyan lehet megszerezni és felhasználni a bónuszokat?

A bónuszok függvényében eltérőek lesznek a megszerzésük feltételei is. Így például a freebethez elegendő lesz regisztrálni és megerősíteni a személyazonosságodat. Míg a befizetési bónuszhoz vagy üdvözlő bónuszhoz kötelező feltétel az első befizetés megtétele a fogadóirodánál.

Az Ön bónuszainak maximális kihasználása érdekében ajánljuk, hogy azokat a megszerzésüket követő első 72 órában használja fel. Kerülje a túl nagy téteket is. Ne feledje, hogy az összeg több kisebb tétbe való szétosztásával növeli az esélyeit arra, hogy egyszerre több nyereményt is szerezzen. Annak érdekében, hogy ne rontsa el az olyan jelentős esemény, mint az Euro 2024 élményét, kerülje a fogadást rossz kedvvel vagy egy nehéz nap után.

További lehetőségek az Euro 2024-es fogadásokra

Azért, hogy az UEFA Euro 2024-es bajnokság a lehető legkényelmesebb legyen Önnek, ne tagadja meg magától a bukmékereknél elérhető további lehetőségek kipróbálását.

Fogadjatok mobilalkalmazásokban

Ha szeretné fogadásait kedvenc csapatára vagy egyes játékosokra bárhol és bármikor megtenni, válasszon egy bukmékert mobilalkalmazással. Gyakran éppen a mobilos játékosoknak kínálnak a bukmékerek exkluzív bónuszokat, akciókat és promóciós kódokat.

Fogadjatok az Euro 2024-re élőben

Az online fogadások vagy élő fogadások már régóta népszerűségnek örvendenek. Az Euro 2024 lehetővé teszi, hogy élvezze a játék megtekintését és fogadásokat tegyen közvetlenül a torna alatt. Válasszon csapatot vagy játékost és élvezze!

Ha több mint egy fogadást tesz, akkor aktiválódnak az akkumulátoros bónuszok, vagyis – a nyereményösszege növekedni fog.

Hol lehet élőben nézni az Európa-bajnokság 2024 meccseit?

A tornamentum élő közvetítéseit megtekinthetik az ország összes sportcsatornáján, valamint a fogadóirodáknál. Az utóbbiaknál, a meccs puszta megtekintése mellett, élő fogadásokat is tehetnek a kedvenc csapatukra vagy játékosukra.

Make bets and win

A 2024-es Európa-bajnokság legjobb fogadásai minden csoportban

Gyakran Ismételt Kérdések az Euro 2024 fogadásokkal kapcsolatban

Milyen típusú fogadások érhetők el az Euró 2024-re?

Az Euro 2024 legérdekesebb fogadásai a csoportgyőztesekre, a mérkőzések pontos eredményére, a gólok és a sarokrúgások számára, valamint a kulcsjátékosok egyéni teljesítményére vonatkozó fogadások lesznek. Ezek lehetővé teszik a statisztikák, csapatok és játékosok formájának mélyreható elemzését, ami jelentősen növeli a sikeres kimenetel valószínűségét.

Melyek a 2024-es Európa-bajnokságra való fogadások szempontjából megbízható és a legjobbnak nevezhető weboldalak?

A 2024-es Euróra történő fogadások legjobb oldalai között biztosan meg lehet nevezni 3 oldalt: FairSpin, SpinBetter, 20Bet.

Milyen bónuszok vannak az Euro 2024-es fogadásokhoz?

Az 2024-es EB-n olyan bónuszokat élvezhet, mint: ingyenes fogadások, üdvözlő bónusz, befizetési bónusz, cashback és akkumulátoros bónuszok a fogadásokra.

Hogyan növelhető meg az esélye annak, hogy helyes fogadást tegyünk?

Ahhoz, hogy helyes fogadást tegyen – szüksége lesz rengeteg információ áttanulmányozására és alapos kutatásra: a csapatok jelenlegi formáját, a játékosok statisztikáit, a személyes találkozók eredményeit figyelembe véve, vegye figyelembe az összes lehetséges külső tényezőt, mint például sérüléseket és időjárási körülményeket, és használjon professzionális analitikai eszközöket az előrejelzéseinek alátámasztására.

Miklos Edit, az oldal szerzője és főszerkesztője. A 34 évem alatt már közel 11 évet szenteltem a magyarországi kaszinóknak és szerencsejátékoknak. Dolgoztam élő osztóként és menedzserként szárazföldi offline kaszinókban Magyarországon, és eközben blogolok a szerencsejátékok és kaszinók témakörében, offline és online egyaránt. Az elmúlt 3 évben az online tevékenységekre koncentráltam, és az összes blogomat a honlapomra – kaszinomagyar.net – helyezem át.

Miklos Edit
CMO / Chief Redactor, Gambling Expert & Author
Hozzászólások megjelenítése
Hagyja meg észrevételét
Mindenki látni fogja a hozzászólásodat
Az Ön osztályzata 5-ből
Opcionális
N/A
Köszönöm!

A véleményét moderálásra küldték

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek weboldalunkon
Mutass többet
Golden Lion
400% Akár 790,000 Ft + 130 IP
4.8/5
Szakértő értékelés
Miklos 💎